De uilenpluim

Ik zie het als gastouder van uw kind als mijn missie om uw kind een onbezorgde, plezierige dag te bieden. Een dag waarin spelenderwijs leren en jezelf en de wereld om je heen ontdekken de hoofdrol spelen. Een goed contact met u als ouder is wat mij betreft een belangrijk uitgangspunt. Ik zal dan ook zoveel mogelijk uitgaan van uw wensen, samen kunnen we ervoor zorgen dat uw kind zich zoveel mogelijk thuis voelt.

Kinderen moeten zich op een veilige manier kunnen ontwikkelen tot hun eigen unieke persoontje. Door vooral veel samen te spelen met andere kinderen en een goede sturing hierin van mij uit kunnen kinderen deze ontwikkeling doorlopen, waarbij zij zichzelf mogen en kunnen zijn. Ieder kind moet zijn/haar eigen interesses kunnen ontwikkelen en alles wat hij/zij leert kunnen uitbreiden. Ik leg in mijn manier van opvoeden duidelijk de nadruk op positieve stimulering van uw kind, waarbij ik het belangrijk vind om uit te gaan van wat uw kind al kan en leuk vindt om te doen. Door uw kind aan te moedigen en complimenten te geven, ben ik ervan overtuigd dat uw kind hierdoor zal blijven groeien. Kinderen zijn meestal gevoelig voor complimentjes en groeien daarop; om dit ook voor kinderen extra leuk te maken werk ik met ‘de dikke-uilen-pluim’. Wanneer uw kind iets nieuws heeft geleerd of zijn/haar grenzen heeft verlegd op wat voor manier dan ook, verdient uw kind een dikke uilen-pluim.

Ik vind het als gastouder voor uw kind belangrijk dat uw kind zich veilig genoeg voelt om zichzelf en de wereld om zich heen te kunnen ontdekken. Daarvoor is het nodig om, net als thuis, te werken met bepaalde regeltjes. Bijvoorbeeld over hoe we met elkaar omgaan en met spulletjes, maar zeker ook met bepaalde gewoontes. Daarom werk ik met een duidelijk opgezette dagstructuur; dit geeft uw kind duidelijkheid en (zelf)vertrouwen. Te denken valt hierbij voorbeeld aan het samen eten en drinken en een vast moment voor het gezamenlijk (voor)lezen van een boekje.
Daarnaast wordt in De Uilenpluim gewerkt met thema’s, die passend gemaakt worden in de leeftijdsfase van alle kinderen. Thema’s waarmee gewerkt wordt zijn bijvoorbeeld: muziek, de seizoenen, feestdagen zoals Sinterklaas en Kerst, vormen, kleuren, letters, woorden, getallen, etc.

Het kan natuurlijk voorkomen dat uw kind bepaalde (speciale)behoeftes heeft. Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Samen zullen we hierover in gesprek gaan om te kijken hoe we hier samen een succes van kunnen maken. Uitgangspunt daarbij is dat u uw kind natuurlijk het beste kent en weet wat hij/zij nodig heeft en alles bespreekbaar moet kunnen zijn.

Neem contact met ons op

sanne@uilenpluim.nl

Wilt u terug gebeld worden? Vul uw telefoonnummer in.